Toзи caйт изпoлзвa „биcĸвитĸи“, зaщoтo тe ca вaжни зa нeгoвoтo фyнĸциoниpaнe. C пoceщeниeтo нa тoзи caйт, виe ce cъглacявaтe c изпoлзвaнeтo нa „биcĸвитĸите“.

Условия за връщане

УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА СТОКИ


Чл. 1. (1) Продукти, закупени от zoocook.com, могат да бъдат върнати обратно в рамките на 14 дни от датата на доставка, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите, независимо дали поръчката е направена от физическо или юридическо лице, чрез попълване на специалния формуляр за отказ от договора. За да е валиден формулярът за връщане, той трябва да бъде попълнен в рамките на 14 дни от датата на доставка на продукта.

(2) При отказ от договор, всички плащания, направени от Клиента/Потребителя, ще му бъдат възстановени, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която е обявено решението за отказ от настоящия договор. Възстановяването на сумите ще бъде извършено като се използва същото платежно средство, използвано от Клиента/Потребителя при първоначалната трансакция, освен ако изрично не е договорен друг начин.

(3) Някои продукти, поради тяхното естество, не могат да бъдат връщани. Условията за връщане, които се отнасят до всички категории продукти, са следните:

i. Всички продукти трябва да бъдат в същото състояние, в което са били при доставката им. Няма да бъдат приемани продукти, които са поправяни от неупълномощено лице или които са повредени, такива с увредената или нецялостна опаковка, липсващо съдържание, с одрасквания, със следи от удари. Няма да се приемат и продукти, които не са в пълния си комплект с всички аксесоари, с които са били доставени.

ii. Продуктите трябва да бъдат върнати в тяхната оригинална опаковка, придружени от оригиналните етикети, оригиналната гаранция (в случай, че такава е налична) и всички останали документи, с които е бил доставен продуктът. В случай, че продуктът, който сте закупили, е бил придружен от подарък, той също трябва да бъде върнат.

ii. Закупените ваучери за подаръци в левова равностойност не подлежат на връщане.

(4) За да бъдат върнати обратно закупените продукти, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката.

(5) При връщане на закупена стока по желание на клиента съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, транспортните и всички други (ако има такива) разходи са за сметка на Клиента/Потребителя.

(6) Преди да предприеме каквито и да е действия, Клиентът/Потребителят е длъжен да осъществи контакт с Търговеца, посредством контактната форма или чрез телефонния номер, посочвайки причините за връщането.

 

чл. 2. (1) Връщането на продукти чрез сайта zoocook.com се осъществява в няколко стъпки:

1. Клиентът/Потребителят трябва да попълни формуляра за връщане и да се увери, че продуктът, който иска да върне, отговаря на условията за връщане.

2. Клиентът/потребителят трябва да избере една от опциите за връщане: възстановяване на платена сума или издаване на ваучер за покупки на продукти в сайта zoocook.com, който ще е на същата стойност като заплатената сума за върнатия продукт .

3. След като молбата за връщане на продукт бъде одобрена, Клиентът/Потребителят има ангажимент да изпрати продукта до посочен от Търговеца адрес, като всички транспортни разходи са за сметка Клиента/Потребителя.

(2) В случай, че избраният метод за възстановяване на платената сума, е чрез ваучер за пазаруване в сайта zoocook.com, е необходимо да имате предвид следното:

1. Ваучерът може  да бъде прехвърлян на друго лице и може да бъде използван в комбинация с други ваучери и/или промоции.

2. Ваучерът има валидност 12 месеца от датата на издаването му.

3. Ваучерът може да се използва за всеки продукт, предлаган в zoocook.com.

(3) В случай, че Клиентът/Потребителят не желае да използва предложения метод на връщане на продуктите от zoocook.com, той може да избере начин, който е удобен за него, като ги изпрати на адрес: за „Ди Ем Ес Хелт Груп“ ЕООД, гр. София, ж.к. „Хаджи Димитър“, ул. „Васил Кънчев“ №26, вх. „Г“, ет. 7, офис 34 (сграда Бизнес център „Стефан Караджа“), като предварително изпрати уведомителен имейл на електронен адрес sales@zoocook.com или на телефон +359882 590 969 за номера на товарителницата, с която е изпратен продуктът, име на куриерската фирма, както и данни за връзка. В този случай рискът от изгубване или повреждане на продукта по време на транспортирането му се поема изцяло от Клиента/Потребителя.

Пратката трябва да съдържа и копие на товарителницата, стокова разписка или фактурата (съпровождащи пратката при получаването й), за да може по-лесно да бъде обработено искането. След като бъде обработена пратката, наш представител ще се свърже с Клиента/Потребителя, за да бъдат уточнени следващите стъпки.