Toзи caйт изпoлзвa „биcĸвитĸи“, зaщoтo тe ca вaжни зa нeгoвoтo фyнĸциoниpaнe. C пoceщeниeтo нa тoзи caйт, виe ce cъглacявaтe c изпoлзвaнeтo нa „биcĸвитĸите“.

Как влияе пролетта на нашите домашни любимци и от какво да ги предпазим?

28/03/2018 0 Коментар(и)

Настъпването на топлите дни внася много слънце и добро настроение както у нас, така и у домашните ни любимци. С какви проблеми може да се сблъскаме и как да предпазим четириногите си приятели?

 

Кърлежи, бълхи и комари


 

Колкото и да е приятен пролетният сезон за Вашия четириног любимец, той може да се окаже истинско предизвикателство заради бълхите и кърлежите, които се срещат из тревните площи. За да не внесете в дома си тези насекоми чрез кучето, да застрашите и децата, и себе си, трябва да вземете бързи действия срещу опасните кръвосмучещи и болестите, пренасяни от тях.

 

ZooCook предлага богато изобилие от защитни препарати под формата на „спот-он“ пипетихапчета и каишки. Важно е навреме да започнем да третираме домашните любимци със защитните препарати, така че козината им да отблъсква ектопаразитите във всички техни форми – ларви, яйца и т.н.

Имайте предвид, че колкото по-често се мокри и къпе Вашето куче – толкова по-кратък живот ще има външното му обезпаразитяващо средство. В периода април-октомври, най-добрият вариант е да се доверите на пипета за външни паразити, тъй като е с по-силно действие. През зимните месеци нашийникът също ще ви помогне в борбата с вредителите.

 

С настъпването на затоплянето, се появяват и така любимите ни комари. Те са ни така познати, с неприятните охапвания и сърбежа, но това е нищожна неприятност в сравнение с това, какво могат да причинят на Вашия пухкав другар. Дирофилариозата е паразит, пренасян от комарите. Този паразит може да причини смърт, както при котките, така и при кучетата. Много е трудно диагностицирането и за това се препоръчва профилактика, която да защити Вашия любимец от това коварно заболяване. Дирофилариозата е широко разпространено заболяване в световен мащаб, най-често срещано при кучета, котки, порове, лисици, вълци и коне. Човекът рядко може да бъде случаен гостоприемник, защото Dirofilaria immitis не може да завърши цикъла си на развитие до възрастен паразит. Дирофилариозата при кучето е заболяване, което до скоро се считаше за рядко срещано на територията на България. На много ветеринарни специалисти то бе известно само теоретично. За съжаление през последните години случаите неимоверно зачестиха по последно постъпилата информация от ветеринарни лекари – повече от 12% заразени кучета.

 

Екипът на ZooCook Ви съветва: Проверявайте кучето си за кърлежи след всяка разходка.

Коментирай