Toзи caйт изпoлзвa „биcĸвитĸи“, зaщoтo тe ca вaжни зa нeгoвoтo фyнĸциoниpaнe. C пoceщeниeтo нa тoзи caйт, виe ce cъглacявaтe c изпoлзвaнeтo нa „биcĸвитĸите“.

Испанско водно куче

Публикувано от zoommin 08/07/2017 0 Коментар(и)
Точният произход на испанското водно куче се губи във времето. Предполага се, че представителите на породата са дошли в Испания от Турция или Северна Африка. В миналото те се били използвани главно като пазачи на стадата с добитък във фермите и са помагали на стопаните при лова на водни птици. Днес, освен че са приятна компания, те са и добри полицейски и спасителни кучета.Имат изключително добре развити зрение, обоняние и слух.
 
Испанското водно куче има пропорционално тяло, покрито с гъста, къдрава козина. Окраската се среща в различни цветове и комбинации: 
Едноцветно: бяло, черно или кафяво в различни нюанси;
Двуцветно: бяло и черно или бяло и кафяво;
/Трицветните, или черни с рижо, или черно с лешникови шарки не отговарят на стандарта, приет от Испанското кралско киноложко дружество./ Височината на кучетата от тази порода варира от 44 до 50 см за мъжките екземпляри и от 40 до 46 см за женските, а теглото им - от 14 до 22 кг. Главата има заоблени скули, къса, квадратна муцуна, тъмни очи, покрити с козина и клепнали уши. Опашката е купирана. 
 
Испанското водно куче е весело, приятелски настроено и интелигентно куче, което обича своите стопани. То се разбира добре с всички членове на семейството и с други домашни животни. Поддава се лесно на обучение. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва да се разхождат редовно, тъй като са много енергични и имат нужда от много движение.Продължителността на живота им е около 14 години. Предразположени са към проблеми с очите и дисплазия на тазобедрената става, но като цяло имат много добро здравословно състояние. Козината не трябва да се сресва. Ако кучето ходи на лов, козината му трябва да подстриже, тъй като се заплитат много бодли в нея. Ако се остави да порастне, се образуват шнурове, които трябва да се разделят с пръсти. Испанското водно куче е подходящо за хора с алергии, тъй като почти не се скубе.

Коментирай