Toзи caйт изпoлзвa „биcĸвитĸи“, зaщoтo тe ca вaжни зa нeгoвoтo фyнĸциoниpaнe. C пoceщeниeтo нa тoзи caйт, виe ce cъглacявaтe c изпoлзвaнeтo нa „биcĸвитĸите“.

Ветеринарна клиника “Royal Vet”

Публикувано от zoommin 07/08/2017 0 Коментар(и)

"Лично аз винаги съм считал, че най-добрият лекар на света е ветеринарният лекар. Той не може да разпитва своите пациенти какъв им е проблемът – трябва да го знае." — Уил Роджърс

С тези думи можем да започнем представянето на основателя на ветеринарна амбулатория “Royal Vet” д-р Иван Додовски, който е доказал, че грижата за животните за него не е само работа, а мисия.

Това се потвърждава от множеството доволни клиенти, но  най-вече от всички излекувани пациенти, които продължават да радват своите стопани. В духа на цитата от Уил Роджърс, можем да изтъкнем, че д-р Додовски е натрупал богат опит във ветеринарната област, благодарение на множеството си специализации в чужбина. Клиничният си стаж той изкарва в Италия в една от най-престижните ветеринарни клиники „Ospedale Veterinario – Citta di Pavia“, която си сътрудничи от години с най-добрите ветеринарни университети в света. Има изкарани курсове по коремна ехография в клиника „I Portoni Rossi” (Болония) с ръководител д-р Силвия Кинози, по ехография, воден от проф. Джун Буун, както и курс по неврология, неврохирургия, невропатология и образна дианостика във Ветеринарно медицинския факултет в Болония с ръководител проф. Гуатиеро Гандини.

Ето какво казва той за най-голамата страст в живота му -  ветеринарната медицина:

 

„ Здравейте, казвам се Иван Николаев Додовски.

Завърших ветеринарна медицина през 2007 година в София. Още като студент проявявах интерес към клиничните дисциплини, а клиничният ми стаж започна през 2003 година. Имам собствена ветеринарна практика от 2011 година. Кураж за тази решителна стъпка ми даде опитът, който бях натрупал по време на своя двугодишен престой в Италия и личната ми амбиция да създам добра клинична практика, която да се крепи и развива въз основата на морално-етични принципи, а не на стопански.

Естеството на работата в моята практика ми даде възможност да развия широка медицинска култура, която се стремя да усъвършенствам непрекъснато. Големият процент на пациенти с метаболитни и алергични заболявания ме накара да обърна внимание и да проуча по-внимателно съставките и суровините на комерсиалните храни, за да мога да подпомогна терапията и профилактиката им. От друга страна, доброто познаване на храните ми дава възможност да препоръчам правилната храна в зависимост от възрастта, предназначението и специфичните нужди на животните при различните заболявания.“

През 2011 основава ветеринарна амбулатория „Royal Vet”, която е оборудвана с едни от най-модерните уреди за образна диагностика - ехокардиограф Mindray DC-3, анестезиологичен апарат за инхалационна анестезия с командно дишане, електрокоагулатор, стоматологичен набор и всички необходими апарати и инструменти за поставяне на точна диагноза, безболезнена и минимално инвазивна манипулация  или операция.

Амбулатория “Royal Vet”е профилирана и в сферата на репродукцията, неонатологията, педиатрията, инфекциозните болести, дерматологията и неврологията. Извършва хирургични интервенции, лабораторни изследвания, стоматология, физиотерапия профилактика на заразни и паразитни заболявания, както и  козметични процедури и фризури.

 

Коментирай