Toзи caйт изпoлзвa „биcĸвитĸи“, зaщoтo тe ca вaжни зa нeгoвoтo фyнĸциoниpaнe. C пoceщeниeтo нa тoзи caйт, виe ce cъглacявaтe c изпoлзвaнeтo нa „биcĸвитĸите“.

Къпане и хигиена при котката!

24/04/2017 0 Коментар(и)

Собствениците на котки не трябва да разчитат само на естествената й чистота, къпането е възможно и понякога дори е наложително. Няколко съвета за това как да изкъпете Вашата котка!

Преди да започнете къпането, си пригответе всички необходими неща: мека кърпа, шампоан и балсам, предназначени за котки.

Важно!!! Ако шампоанът е много гъст, почти желеобразен, трябва да го разредите с малко вода, преди да го използвате върху козината на вашата котка!

Преди да започнете къпането на вашата котка, поставете памучни тампони в ушите и намажете очите с подходящ крем. Добра идея е да се сложи кърпа на дъното на мивката, за да се предотврати евентуално подхлъзване. Също така, не забравяйте да напълните мивката или ваната с вода предварително. Котките избягват течаща вода, но са много по-податливи на потапяне в спокойна, предварително налята такава. Уверете се, че тя е с температура като тази на тялото на котката (не е твърде гореща или твърде студена).

Някои котки изпитват ужас от първата си баня и трябва да бъдете нежни и внимателни - не повишавайте тон и се постарайте да я успокоите. Признаците, че котката ви е неспокойна се изразяват в снишаване на ушите и мустаците, потрепване с опашката, силни звуци и задъханост. Използвайте чаша, когато добавяте вода или обливате котката. Котките изглежда предпочитат това пред пръскащия душ. Но ако се налага да използвате душа, при изплакване го дръжте близо до тялото на котката. Уверете се, че шампоанът е напълно изплакнат. Едва след като сте сигурни, че всичкият шампоан е бил отмит, изплакнете за последен път, така че да не остане нищо, което да изсуши кожата или да причини възпаления.

Коментирай