Toзи caйт изпoлзвa „биcĸвитĸи“, зaщoтo тe ca вaжни зa нeгoвoтo фyнĸциoниpaнe. C пoceщeниeтo нa тoзи caйт, виe ce cъглacявaтe c изпoлзвaнeтo нa „биcĸвитĸите“.

Малките кученца

Публикувано от zoommin 20/06/2017 0 Коментар(и)

Малките кученца: всичко, което трябва да знаем, как да посрещнем мъничето и как да го отгледаме по най-добрия начин - Част I

 

Пристигането на кученце в дома ни е момент на силни емоции. Семейството пораства, а с това се променят неговият  ритъм на живот и нужди. След като сме преценили добре възможността да си вземем кученце и сме избрали най-подходящото за нашия стил на живот и възможностите ни, преди да го отведем в дома си, трябва да приготвим всичко необходимо, за да го посрещнем по най-добрия начин. Необходими са, например, определени храни, панички за вода и храна, яка и каишка, четки, гребени и специални шампоани за тоалета на мъничето, както и играчки, полезни при поникването на млечните зъбки. Препоръчително е да се купят купички от неръждаема стомана и безопасни играчки. Трябва да внимавате много да го държите далеч от предмети, които лесно се чупят или такива с дребни части, които кученцето може да погълне. Подобни мерки ще предотвратят евентуално нараняване или задушаване на кученцето.Безопасността е един от моментите, които трябва да вземете под внимание, и затова трябва да направите дома си възможно най-сигурен. Което означава, че трябва да ограничим достъпа до електрически кабели и контакти, като ги скрием или обезопасим по друг начин.  Трябва да държим кученцето далеч от почистващи препарати, отровни растения (като азалия, рододендрон, японски тис, олеандър, бръшлян, Коледна звезда и др.), далеч от басейна, ако имаме такъв, и от всичко, което може да му навреди в гаража (смазки, токсични вещества и т.н).Ако кученцето ще живее навън, уверете се, че къщичката е достатъчно удобна и просторна и е поставена на място, където има и слънце и сянка.В колибката постелете одеала и оставете подходящи за дъвчене играчки.

КАК ДА ВЗЕМАМЕ НА РЪЦЕ МАЛКОТО КУЧЕНЦЕ 

Тялото на кученцето е много крехко, затова е най-добре да го вземаме на ръце възможно най-рядко, а когато го правим да сме много внимателни. Има няколко трика, които трябва да се усвоят, както заради малкото кученце, така и при кучетата от дребни породи. Ето и техниката за гушкане на дребосъчето: сложете едната си длан под дупето му, а другата под гръдния кош и така го повдигнете с двете едновременно. Ако кучето е от едра порода трябва да обгърнете краката, да го притиснете по гърдите и да го повдигнете.

ИМЕТО

Дори и при избора на име има някои тънкости. За предпочитане е да изберете кратко име, защото ще бъде запомнено по-лесно Когато името е избрано, всички членове на семейството трябва да го наричат по този начин, без умалителни, за да не объркват мъника.

Очаквайте скоро продължение на статията.

 

Коментирай