Toзи caйт изпoлзвa „биcĸвитĸи“, зaщoтo тe ca вaжни зa нeгoвoтo фyнĸциoниpaнe. C пoceщeниeтo нa тoзи caйт, виe ce cъглacявaтe c изпoлзвaнeтo нa „биcĸвитĸите“.

Шест неща, които трябва да направиш, когато водиш кучето си на плажа! Част втора

20/07/2017 0 Коментар(и)

Представяме част втора от статията "Шест неща, които трябва да направиш, когато водиш кучето си на плажа!"

......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Подготви се за промени в поведението

Без значение колко спокоен е твоят домашен любимец, може направо да полудее на плажа: може да има разрушително поведение, да е прекалено весел, почти хиперактивен, трябва да се подготвиш за това. Ще лае по всичко и всички, ще тича в най-различни посоки. Количеството различни стимули, които ще го обградят може да го оживят прекалено много. Шумът на вълните, морето, виковете на децата – всичко това може да го разконцентрира и изобщо да не се подчинява на командите ти, защото просто няма да ги чува. 

 

5. Провери за опасности

Преди да го пуснеш , прецени околната среда за потенциални опасности. Виж колко хора има на брега на морето по това време, има ли свободно пуснати кучета и как те се държат помежду си. Потърси сенчесто място, ако не носите чадър, увери се, че няма нищо необичайно (естествено или не), което може да натрови кучето, да го нарани или да му навреди по някакъв друг начин.

Огледай морето, и предупредителните сигнали, които могат да ти покажат какво е (червени знамена, предупреждения, нашествие на медузи и др.).  

 

6. Сигурен ли си, че е добре?

Дори да си предвидил всичко казано дотук, ако твоя домашен любимец е зле със стомаха, излиза от процес на рехабилитация, има запек или е имал скоро такъв, или страда от някакво заболяване, по-добре да не си играйте със съдбата. Отложи разходка по плажа, докато той не е  100%  готов за това.

 

Насладете се на лятото, почивката и времето, прекарано с домашния любимец! 

 

Коментирай