Toзи caйт изпoлзвa „биcĸвитĸи“, зaщoтo тe ca вaжни зa нeгoвoтo фyнĸциoниpaнe. C пoceщeниeтo нa тoзи caйт, виe ce cъглacявaтe c изпoлзвaнeтo нa „биcĸвитĸите“.

Шест неща, които трябва да направиш, когато водиш кучето си на плажа! Част първа

20/07/2017 0 Коментар(и)

Шест неща, които трябва да направиш, когато водиш кучето си на плажа!

 

С идването на лятото ти се иска да смениш обичайните разходки и да вземеш кучето, за да тича по плажа и да плува в морето, нали? Има различни места, които позволяват това, но това не означава, че трябва да отидете неподготвени.  

Тук предлагаме серия от мерки, които не трябва да пропускате.

 

1. Сложи му крем

Не си ли си помислял за това? Да, животните се нуждаят от защита от слънцето, а има и специални кремове за защита на кучета, които трябва да се прилагат тридесет минути преди да се отправите към плажа, като специално внимание обърни на муцуната, ушите и като цяло на онези места, които са най-малко защитени от козината.

 

2. Не забравяй основни неща

Вече сте се качили в колата, стигате до плажа, слизате с вашия домашен любимец ... и изниква нещо, което ви принуждава да се върнете. Пропусналите от списъка да вземете студена вода в изобилие! (Тя със сигурност веднага ще се стопли, но...), а към нея трябва да има и купичка, от която кучето да пие. Не забравяйте, че солената вода е доста опасна за него, защото може да причини инфекции, разстройство и повръщане,  а плажът е на всички и трябва да го пазим.    

Носете си и комплект за първа помощ, с памук, превръзки, амоняк и кислородна вода. Кучето може да се пореже на камък, да се нарани с нещо друго или да бъде „парнато“ от медуза. Кислородната вода може да послужи, ако кучето се натрови.

Не забравяйте хавлиите - една, за да има къде да легне/седне на пясъка или в колата и друга, за да го подсушите, като излезе от водата. Подходящо е да имате и чадър, за да има къде заедно да се скриете от слънцето.

И накрая - съществуват специални елечета за плуване за кучета,  можеш да се снабдиш с такова, ако смяташ, че любимецът ти не е добър плувец.

 

3. Снабди се с дълга каишка!

За да отидете заедно с кучето си на плажа, то трябва да знае много добре, че ако го повикаш трябва да дойде. Ако любимецът ви все още не е научен да се подчинява на заповеди, ще трябва до го вържете. Има много дълги каишки, с които той пак ще може да се наслади на мястото, а ти да дишаш спокойно. В същото време не би навредило да се възползваш от възможността да го обучаваш. Носи му награди и практикувайте! 

 

Очаквайте продължението в част втора! :)

Коментирай