Toзи caйт изпoлзвa „биcĸвитĸи“, зaщoтo тe ca вaжни зa нeгoвoтo фyнĸциoниpaнe. C пoceщeниeтo нa тoзи caйт, виe ce cъглacявaтe c изпoлзвaнeтo нa „биcĸвитĸите“.

Световен ден на кучето

Публикувано от zoommin 17/08/2018 0 Коментар(и)

Световният ден на кучето се отбелязва на 26 Август. Той започва да се чества от 2004 г., като е създаден от Колийн Пейдж, част от Pet & Family Lifestyle Expert и Animal Advocate, която също е основател и на Световния ден на кученцата, Световния ден на котките и на други филантропни дни, с цел да призове хората да обърнат внимание на животните и да насърчи тяхното осиновяване. Датата не е случайно избрана, защото тя е важна за Колийн – денят, в който тя е получила своето първо куче, когато е била едва на 10 годишна възраст.

 

 

Световният ден на кучето се празнува от всички кучета по света, независимо дали са породисти или не. Мисията на този ден е да накара хората да дадат шанс на кучетата, да ги спасят, да ги осиновят и да се грижат за тях. Защото и те се грижат за нас, независимо дали е за лична защита, в помощ за хората с увреждания или да пазят нашата безопасност.

Световният ден на кучето е против всякакъв вид „приоритет на породата“. Всички кучета трябва да имат равен шанс за осиновяване и семейство, независимо от произхода и възрастта си.

Когато решавате да осиновите куче, Pet & Family Lifestyle Expert и Animal Advocate предлагат да разгледате първо местните приюти, където е пълно със спасени кучета, които чакат точно нас!

Едно от важните неща според основателя на Световния ден на кучето е да се отдаде нужната грижа, любов и уважение на кучатата, защото и те имат чувства. Тя е против изоставянето на кучетата от хора, които се отказват от тях, поради нежелание или незнание как да се грижи за тях.

 

По повод световният ден на кучето, ние от ZooCook.com искаме да подарим на Вас и Вашето куче ваучер до 30лв. отстъпка за марките ни Nutrix Piu и Piensos Ortin.

 

 

Виж условията>

Коментирай